Mediniai langai su aliuminiu 102

Naujos kartos langas su aliuminio ekranu.

Aliuminio dengimas užtikrina visišką medinių langų eksploatavimo komfortą, nes langai tampa maksimaliai ilgaamžiški.

Langai gaminami naudojant vien inovatyvias technologijas. Gamyba vykdoma su pirmuoju ir vieninteliu Lietuvoje CONTUREX profiliavimo centru – kuris yra naujausias ir tobuliausias medžio apdirbimo technologijų lyderio WEINIG (Vokietija) inžinerinis pasiekimas.

Šios sistemos langai yra skirti ypatingos vertės statiniams, sudėtingiems langų sistemų sprendimams. Sistema tai tobulas paviršius ir konstrukcija, ilgaamžiškumas, ypatingai geras šilumos izoliavimas.

Ši sistema su aliuminiu, tai:
– labai storas lango rėmas
– labai storas stiklo paketas
– labai aukšti šilumos izoliavimo parametrai
– sunkiai pralenkiama paviršiaus kokybė
– naujos kartos ilgaamžiškumas
– kuopščiai atrinktos, išbandytos ir sertifikuotos medžiagos

Ši medinių langų sistema yra lanksčiai pritaikoma patiems sudėtingiausiems projektams.
U = 0,83 W/m2K (su 3 stiklų stiklo paketu GN)

Sistema buvo sukurta bendradarbiaujant su Leitz GmbH & Co. KG, Vokietija.

92 sistema su aliuminiu (rėmo storis iš viso – 102 mm) gimė apjungiant mūsų turimą 17 metų langų gamybos patirtį, taip pat Leitz GmbH & Co. KG medinių langų technologijos išmanymą, jų sukurtus ir išbandytus langų profilius.

Rėmo storis: 102,5 mm
Varčios storis: 102,5 mm

Varstomas langas
Min: 400 mm x 400 mm
Max: 1600 mm x 1600 mm

Nevarstomas langas
Min: 300 mm x 300 mm
Max: 2600 mm x 3500 mm

Tvirta lango konstrukcija leidžia gaminti ir nestandartinių matmenų medinius langus. Derinama unikaliam projektui atskirai.

Nevarstoma
Atidaroma į šoną
Atidaroma į šoną ir atverčiama
Suveriama

Nuo dabar žymiai daugiau estetikos dėl inovatyvių sprendimų!
Kai viename rėme turi būti varstoma ir nevarstoma lango dalis, tokia konstrukcija atrodo žymiai patraukliau nei kadanors anksčiau. Estetiką užtikrina tai, kad sistemoje nėra jokių papildomų įdėtinių detalių. Skirtingo aukščio lango dalys suleidžiamos itin gražiai.

Siegenia Aubi (Vokietija)

Langams naudojama naujos kartos SIEGENIA TITAN AF furnitūra. 
Kas svarbiausia:
1. Kaip niekada anksčiau lengvo varstymo komfortas
2. Naujos kartos saugumas – trys saugūs taškai standartinėje komplektacijoje
3. Sprendimai, padidinę ilgaamžiškumą

Furnitūra lango staktoje yra įgilinta, todėl pasiekiamas dar didesnis tvirtumas, didesni gaminio gabaritai. Tokį furnitūros sprendimą Lietuvoje pradėjome naudoti pirmieji. SIEGENIA TITAN AF furnitūroje lango atvertimo funkcija yra ištobulinta: padidintas pritraukiamas atstumas, patobulintas stabdymo elementas, todėl varčia atsiverčia švelniai ir minkštai. Naujos kartos varstymo mechanizmas apsaugo nuo skersvėjo – varčia netrenkiama. Nauji apkaustai dar efektyviau apsaugoti nuo galimybių atsirasti korozijai. Negana to, dėl inžinerinių patobulinimų sumažinta galimybė netikslumams ir nuokrypiams. Nuo šiol – dar daugiau tvirtinimo taškų. Langas tapo dar saugesnis.

Kokybės Sertifikatai:
Europinių standartų EN13126-8 ir EN1191 pagrindu ift instituto Rosenheime (Vokietija) išduotas Sertifikatas QM328.

Rankenos gali būti pasirenkamos:
Įprastos
Rakinamos
Saugančios nuo įsilaužimo

Spalvos standartinės

Visos medinio lango gamyboje naudojamos medžiagos yra sertifikuotos, testuotos ir ilgaamžės

Ilgaamžiškumas dėl aliuminio dengimo
Langas ilgaamžiškas dėl medinio lango išorėje naudojamos Gutmann Cora aliuminio sistemos. Aliuminis visiškai uždengia ir apsaugo medieną iš išorės.  Gutmann Cora aliuminio sistema tvirtinama prie medienos, paliekant tarp aliuminio ir medienos oro tarpus, kurie leidžia medienai kvėpuoti. Nepaisant to, Gutmann Cora sistema visiškai apsaugo lango medieną nuo bet kokio išorės poveikio (UV spindulių, lietaus, vėjo, šalčio).

Ilgaamžiškumas dėl inovatyvaus profilio
– Nauja mūsų turima langų gamybos įranga garantuoja rekordinį gaminių tikslumą (medienos atpjovimo paklaida yra rekordinė – tik 0,1 mm). Dėl šios priežasties mes užtikriname nenurungiamą medienos paviršiaus kokybę ir kartu ilgaamžiškumą.

– Visiškai nauja lango konstrukcija sistemos apačioje: nuolajos lango rėmo apačioje yra patrauktos į išorę, dėl to žymiai atitolinamas šalčio tiltas, kartu aliuminio nuolaja apsaugo jautriausią medinio lango vietą nuo klimato poveikio.

– Dėl naudojamos radialinio pjovimo medienos ant lango paviršiaus dažai laikosi tvirtai, nes mediena yra tanki ir juda minimaliai, nuo dažų dėvėjimosi medinio lango profilio kampuose apsaugo užapvalintos profilio briaunos.

– Nauja mūsų turima langų gamybos įranga garantuoja nepertaukiamą gamybos procesą, todėl išvengiama rankų darbo, absoliučiai minimalizuojama klaidų tikimybė. Detalėje padaromi visi reikalingi lizdai rankenų bei vyrių įstatymui ir viską atlieka išimtinai profiliavimo centras Conturex. Nenurungiamas šio profiliavimo centro Conturex pranašumas yra tas, jog mediena yra impregnuojama net ir vyrių bei rankenų lizduose. Tokios medienos paruošimo technologijos negali užtikrinti daugelis kitų medinių langų gamintojų.

Ilgaamžiškumas dėl medienos
Medinis langas itin ilgaamžiškas dėl tinkamai parenkamos medienos, kurios sujungimai yra suklijuojami specialiais drėgmei atspariais klijais. Šie klijai tvirtai suklijuoja ir impregnuoja medieną, todėl konstrukcija yra apsaugoma nuo drėgmės skverbimosi.

Ilgaamžiškumas dėl stiklo paketo
Langas ilgaamžis dėl sandaraus stiklo paketo, kuris yra tvirtinamas į langą naudojant visiškai drėgmės nepraleidžiantį SANITARINĮ silikoną.

Ilgaamžiškumas dėl apkaustų
Medinis langas ilgaamžis dėl tvirtų vokiškų apkaustų.

Gutmann Cora aliuminio sistema mediniams langams yra ypatingas vokiškas kūrinys

Tai atskira aliuminio sistema, kuri yra tvirtinama prie medinio lango išorės. Naudojamas aliuminis yra storas – net 1,7 mm, yra atsparus įtempimams, lygaus paviršiaus ir spalvos. Dėl ypatingos profilio konfigūracijos aliuminis bėgant laikui nejuda ir neišsikraipo.
Aliuminio dengimas yra tvirtinamas plastikiniais klipsais, kurie apsaugo medieną ir tvirtai laiko aliuminį, amortizuodami visus įtempimus.
Tarp aliuminio dengimo ir medienos yra oro tarpai, kurie leidžia medienai kvėpuoti, tačiau mediena yra visiškai apsaugota nuo išorės poveikio.
Aliuminio dengimas kampuose suveržiamas metaliniais jungimais ir tai apsaugo nuo plyšių atsiradimo.

Medinių langų gamyba yra vykdoma naudojant vokišką WEINIG sistemą

WEINIG vardas yra technologinės pažangos sinonimas, medžio apdirbimo pramonės sistemų lyderė WEINIG pirmauja pasaulyje su savo idėjomis ir technologijomis.

Dėl to UAB „Sumeda“ pasirinko WEINIG kaip patikimą partnerį kuriant ilgalaikę vertę savo klientams.

Turėdami WEINIG gamybos įrengimus klientui galime pasiūlyti daug įvairių langų ir galime būti tikri, kad pagaminti gaminiai preciziškai atitiks brėžiniuose suprojektuotus gaminius, nes WEINIG garantuoja aukštus produkcijos standartus: maksimalų tikslumą, sklandų medžiagų srautą, puikią paviršiaus kokybę.

Naujasis lango dizainas – tai idealus paviršius, švelnios ir preciziškai tikslios formos, minimalus kiekis pridėtinių detalių, todėl lango išvaizda yra minimalistinė. 
92 sistemos langas yra novatoriško dizaino, tačiau medinis lango rėmas vis tiek suteikia interjerui daug jaukumo. Išorėje langą dengianti aliuminio sistema suteikia solidumo ir prabangos įvaizdį.

Gaminio formos
Tradicinės arba nestandartinės: trapecijos, arkos ir panašiai.

Spalvos
Aliuminio dengimui galima išsirinkti spalvą iš plataus RAL spalvyno. Medinius langus viduje pasirinktinai – galima dengti įvairių tonų laku arba dažais pagal RAL.
Naudojami elegantiški, matinio sidabro spalvos apkaustai.

Skirtukai
Mediniai langai gali būti dekoruojami tikrais arba dekoratyviniais skirtukais.

Medinis langas gali būti gaminamas su trijų stiklų stiklo paketu

Kas užtikrina stiklo paketo sandarumą lange?
Visapusę stiklo paketo kokybę užtikrina sertifikuotas stiklo paketų gamintojas. 

Stiklo paketas yra tvirtinamas į medinį rėmą, aliuminis jo neprilaiko ir stiklo paketas neturi tiesioginio kontakto su aliuminiu, todėl išlaikomi geriausi šilumos izoliavimo parametrai.

Stiklinant langus naudojamas SPECIALUS SILIKONAS
Visiems be išimties langams ir terasos durims, tvirtindami stiklo paketą, mes naudojame neutralų SANITARINĮ silikoną.
Kadangi keičiantis sezonams medinio lango silikonas neišvengiamai gauna tam tikrą kiekį drėgmės – yra didelė tikimybė, jog paprastas silikonas gali imti pelyti. Siekdami visiškai išvengti šios rizikos – mes naudojame tik sanitarinį silikoną. Kuo ypatingas šis silikonas? Šitokios rūšies silikonas yra atsparus netgi padidintos drėgmės zonose: voniose, pirtyse. Jis apsaugo nuo visų mikrotarpelių ir pelėsio stiklo paketo krašteliuose.

Dvikamerinis stiklo paketas U = 0.5 W/m2K (52 mm)
(3 stiklai, 2 iš jų šilumą izoliuojantys, užpildas – inertinės dujos). 
Šviesos laidumas 55 %
Šviesos atspindėjimas 30 %
Bendras saulės energijos laidumas 37 %

Stiklo paketo galimybės:
1. Šilumą izoliuojantys stiklo paketai
2. Saulės energiją kontroliuojantys stiklo paketai
3. Garsą izoliuojantys stiklo paketai. Naudojant storesnius arba specialius laminuotus garsą izoliuojančius stiklus galime pasiekti iki 50dB
4. Saugūs stiklo paketai
5. Dekoratyviniai stiklo paketai
6. Ugniai atsparūs stiklo paketai
7. ANTIFOG stiklo paketai
8. Išorės klimato poveikį langų švarai palaikyti panaudojantys stiklo paketai

Standartas – 52 mm pločio stiklo paketas

35 (-1;-5) dB

Aliuminio dengimas neturi tiesioginio kontakto su stiklo paketu ir medinio lango konstrukcijoje jo nelaiko, todėl lango garso izoliavimo savybės neprastėja.

Pasirenkant specialų garsą izoliuojantį stiklo paketą, galima pasiekti 50 dB

Lango konstrukcija užtikrina puikų šilumos izoliavimą dėl:

Aliuminio konstrukcijos
Lango konstrukcija unikali tuo, kad stiklo paketas neturi tiesioginės sąsajos su aliuminio dengimu, todėl naudojant aliuminio dengimą šilumos izoliavimo savybės neprastėja.

Rėmo storio
Labai stori, net 92 mm, lango rėmas ir varčia

Tarpinių
Elastingos ir ilgaamžės tarpinės išdėstytos 2 eilėmis

Stiklo paketo
Rekordinis storis – 52 mm storio stiklo paketas
3 stiklų, inertinėmis dujomis užpildytas stiklo paketas
2 išoriniai stiklai yra šilumą izoliuojantys
Šilumos izoliavimo savybės gali būti stiprinamos su šiltu TGI stiklo paketo rėmeliu
Langas stiklinamas naudojant specialų sanitarinį silikoną, kuris yra atsparus atmosferos poveikiui, nepalieka tarpelių tarp stiklo paketo ir lango medienos

Aliuminio nuolajos
Visiškai nauja lango konstrukcija sistemos apačioje: nuolajos lango rėmo apačioje yra patrauktos į išorę, dėl to žymiai atitolinamas šalčio tiltas ir reikšmingai pagerėja šilumos izoliavimas.
Lango apačioje esanti aliuminio nuolaja neleidžia pro langą prasiskverbti nei vėjui, nei lietui, saugo langą nuo ilgalaikio atmosferos poveikio.

Projektui pasirinkti langų sistemų sprendimai garantuoja saugumą:

Apsauga nuo įsilaužimo
Langai gaminami su padidinto saugumo apkaustais, kurie labai apriboja įsilaužimo galimybę.
Gaminiai stiklinami išskirtinai tik iš vidaus, todėl iš išorės išimti stiklą yra neįmanoma. Į vidų įsilaužti galima nebent išdaužus stiklą.
Mediniai langai gali būti gaminami su saugiais, laminuotais stiklais.

Apsauga nuo susižeidimo
Langai gali būti gaminami su saugiais, grūdintais stiklais.

Saugumas vaikams 
Į langus gali būti montuojamos rakinamos rankenos, todėl galima visiškai apriboti lango atidarymą iš vidaus.

Saugi priežiūra
Medinio lango varstymo tipas leidžia langus saugiai valyti iš vidaus.

Medinio lango konstrukcijos tvirtumas visuomet buvo sistemos kūrėjų ir tobulintojų prioritetas
Medinis langas yra tvirtas dėl kokybiško apdirbimo. Naudojamas medienos tašas yra suklijuotas iš rinktinės radialinės medienos, todėl langas turi labai geras statines savybes, nesideformuoja.

Medienos dažymo ir aliuminio ekrano paviršiaus kokybė lemia, ar langas bus ilgaamžis. Mes suvokiame šią atsakomybę dėl tinkamo žaliavų parinkimo

Mediena
Dygiuota arba nedygiuota pušis, maumedis, ąžuolas.

Medienos tašo drėgnumas 10-12 %

Mediniai langai yra gaminami tik iš klijuotos medienos, iš medienos tašo.

Medienos tašų kokybė ir atitikimas reikiamoms žaliavų charakteristikoms yra pagrindžiami tiekėjo turimais BM Trada sertifikatu, taip pat FSC tarybos akreditacija.

Medienos klijavimas vykdomas pagal standartą: DIN EN 204, D4

Langai gaminami iš klijuotos medienos tašų, todėl gaminiai yra atsparūs deformacijoms bei paviršiaus skilinėjimui.

Dažymas
Gutmann Cora aliuminio dengimai dažomi specialia technologija. Spalvos gali būti pasirenkamos iš RAL spalvyno.

Milteliniu būdu nudažytiems paviršiams beveik nereikia priežiūros. Dėl kokybiškos dažymo technologijos, aliuminio dengimas nepriekaištingai atlaiko UV spindulius bei didelius temperatūros svyravimus. Miltelinė dažymo technologija yra ekonomiška, ekologiška, užtikrinanti estetines gaminių savybes.

Visuose atidarymo ir atvertimo funkciją turinčiuose mediniuose languose yra galimybė vėdinti per mikroventiliacijos padėtį
Orlaidės gali būti frezuojamos į medinio lango rėmą arba į varčią, taip pat gali būti montuojamos stiklo paketo viršuje

Pastaba: prieš montuojant orlaides būtina įvertinti šilumos nuostolius

Aliuminiu dengtų langų nereikia perdažyti ir prižiūrėti specialiomis priemonėmis.

Aliuminio dengimą reikia nuvalyti du kartus per metus, nuplaunant švariu ir ne šiltesniu nei 25oC vandeniu, į kurį galima įpilti nedidelį kiekį neutralių arba lengvai šarminių ploviklių.

Plaunant arba valant naudoti švelnų nebraižantį audinį.

Naudojamų ploviklių ant plaunamų paviršių negalima palikti ilgiau kaip vieną valandą.

Norint tinkamai eksploatuoti langus būtina atkreipti dėmesį į šiuos darbus:
Tinkamą langų transportavimą ir sandėliavimą
Medienos paviršiaus apsaugojimą ir priežiūrą
Stiklo paketų priežiūrą
Tarpinių ir vandens drenažų priežiūrą
Varstymo mechanizmo priežiūrą
Tinkamą vėdinimą

Viską galima peržiūrėti PRIEŽIŪROS kataloge

Mediniai langai yra žymimi CE ženklu
Mediniai langai atitinka ES Statybos produktų direktyvos reikalavimus

UAB „Sumeda“ įmonės valdymui yra įdiegusi ISO 9001; ISO 14001; ISO 45001 standartus

UAB „Sumeda“ yra atestuota LR Aplinkos ministerijoje

100 proc. produkto galima perdirbti.

Langas pagamintas iš natūralių medžiagų. Nekaupia elektrostatinių krūvių, naudojamos nekenksmingos apdailos medžiagos.

Langai ir durys yra visiškai saugūs sveikatai, nes gamyboje naudojamos žaliavos atitinka aukščiausius ES normų dėl sveikatos, naudojimo saugos ir aplinkos apsaugos reikalavimus.

Medinių langų sistemos: